Halden maraton

Halden maraton har for vane å være skikkelige prøvelser. Av og til kan det hende arrangørene har lagt på en kilometer eller to ekstra bare for å vise sin ytterste respekt for de fantastiske løperne. Halden maraton har lange tradisjoner der den strekker seg ut i byens omliggende omgivelser. Byen er omkranset av skogs-kommuner i nord og vest, mens kommunen grenser til Sverige i øst. I sør ligger Oslofjorden i all sin prakt.

Enda en maraton du kunne tenkt deg å sjekke ut? Halden Maraton er løpetfor deg. Det er Halden IL som arrangerer løpene i byen. Men det er ingen direkte langløp på akkurat 42 195 meter. Men det fins en rekke løp som både er kortere og lengre, og som alle kan føles som en maraton når man passerer målstreken. Her skal vi se på noen av maratonløpene i Halden.

Duathlon i Halden by

Et Duathlon er en kombinert konkurranse med løping og sykling. Her får man prøve seg på en distanse som er nesten som en maraton, Man løper først en distanse på rundt 2 kilometer, deretter sykler man to runder à 12 km, og så avslutter man med 3,4 km. For dem som aldri har prøvd seg opp Festningsbakken til Fredriksten, så vil man merke den slik.

Ørsjødilten

Dette løpet er arrangert av Idd SK. Løypene er i skogsterreng, og går fra Festningen til Ørsjø. Vil man oppleve en spennende utfordring i vakker natur, er Ørsjødilten et løp man kan prøve. Ørsjødilten går over 21 kilometer, og er et løp ut kupert terreng.

Halden Byløp

Byløpet går gjennom byens gater i juni måned. 10 km med fart og moro i en av østlandets mest historiske byer. Start og mål er ved Halden Stadion, rett ved den adelige Rød herregård. Dette er en av mange kortere og lengre løp i Halden. Selv maraton har blitt arrangert her, og ikke minst orienteringsløp i skogene rundt byen.