Monolittløpet i Halden

Monolittløpet er et spennende terrengløp i Halden. Halden, byen med amcars, store festninger, trivelige innbyggerne og endestasjonen for toget, har også flere eventer for de som liker å løpe. Monolittløpet er et løp som har blitt arrangert siden 2013, og er for mange allerede er en selvfølge å få med seg på en kalender som stadig får nye merkedager.

Hva er Monolittløpet?

Løpet fikk navnet etter forekomstene av et mineral som er brukt nettopp på å hugge ut Monolitten i Vigelandsparken. Og Monolitten er et slags løp i seg selv. Her kjemper alle om å komme seg først opp, og det kan overføres til selve Monolittløpet, som går i kupert terreng og bratte bakker. I alt er løpet 9 km langt, så her får du virkelig testet formen.

Når er Monolittløpet?

Monolittløpet er et av mange løp i og rundt Halden hvert år. Løpet går i april, og kanskje kan det bli en skikkelig vårklassiker for deg. Da er det god temperatur, og grønt og frodig. Vil du dele opplevelsene med andre, kan du velge stafetten som går samme dag.

Hvorfor Monolittløpet?

Så hvorfor er Monolittløpet noe du bør få med deg? Jo, det er ikke bare for den utrolige utfordringen. Miljøet er godt, arrangørene tar godt vare på utøverne, og omgivelsene er vakre. Det er også spennende å få med seg en del av norsk industrihistorie. Området har vært preget av utvinning av råstein fra før middelalderen.

Ta en tur innom Strømstad

Når du allikevel har tatt turen til Halden, så kan du gjøre unna svenskehandelen samtidig. Halden ligger bare en liten times kjøring fra Strømstad, og dermed kan du få med deg noen flotte tilbud på dagligvarer og annet.

Sjekk ut om du har plass i kalenderen for Monolittløpet og se om du kan være førstemann til toppen.