Monolitt­stafetten i Halden

Vi har allerede skrevet om Monolittløpet som arrangeres hvert år i Halden og tar deg gjennom en tradisjonsrik trasé som avsluttes i Halden sentrum hvor det arrangeres folkefest. Samtidig som Monolittløpet foregår kan man også melde seg på Monolittstafetten som arrangeres samtidig, men i en annen løype.

En stafett for alle og enhver

I stafetten handler det om å jobbe sammen, og derfor kan alle være med slik at det blir en hyggelig opplevelse for alle. De ulike etappene har forskjellig vanskelighetsgrad, og det er opp til hvert lag å fordele slik at man finner den beste etappen for hver deltaker. Om man er en skikkelig spreking kan man ta unna flere av etappene for sitt eget lag!

De ulike etappene består av alt fra terrengløp til deler med grus eller asfalt, med både oppoverbakke og nedoverbakke. På løpets nettside kan man se en detaljert gjennomgang av løypa.

Stafetten består av ti etapper hvor start og målgang er i Halden sentrum. Løypen går gjennom flere av Haldens mest minnerike landskap. Takket være støtte fra lokalt næringsliv settes det opp busser slik at deltakerne kan kjøres og hentes ved de ulike etappene. I tillegg vil det være premieutdeling etter målgang på torget. Både før og etter målgang vil det være mulig å kjøpe mat og drikke i de forskjellige bodene på torget hvor lokale serveringssteder og bedrifter kan by på lokal tradisjonsmat og mer moderne retter slik at alle finner noe de liker. Denne dagen er en flott måte å ønske våren velkommen i Halden!

Både Monolittløpet og Monolittstafetten arrangeres av lokale ildsjeler som brenner for idrett og mosjon og ønsker at det skal være allemannseie. Dette arrangementet er en utmerket måte å bli kjent med naturen i nærområdet på, og man kan treffe både nye og gamle bekjente i løypa.