Det er mye sport og aktivitet på gang i Halden, og byen er full av sporty mennesker som med stor iver deltar på de ulike idrettslige arrangementene som titt og ofte holdes i nærmiljøet. Fordi Halden nyter relativt snøfattige vintre og et jevnt over mildt klima, er området bedre egnet til løping og orientering enn til skisport. For eksempel passer de skogrike omgivelsene fint til orienteringsløp. Ellers byr byen på områder godt egnet for blant annet motbakkeløp.

En by for de atletiske

Her hos oss på o-nom2017.no kan du lese om det som østfoldperlen Halden byr på av idrettslige arrangementer. Monolittløpet og Kanonløpet er verdt å få med seg for den spreke, og begge lar deg få med deg spektakulære omgivelser underveis. Besøk Klokketårnet på Fredriksten festning for å få et inntrykk av hva vi snakker om.

Det finnes nok av løp og sportslige eventer som lar deg teste formen din i Halden, og Halden IL skal ha mye av æren for tilbudet. Ikke bare står denne gjengen bak Kanonløpet, men også Halden byløp og Fredrikstenstafetten. For øvrig er Halden et idyllisk sted å jogge rundt i. Det er ikke feil å utforske byen til fots og løpe opp og ned festningen når været er varmt. I en by hvor det er stort fokus på idrett og engasjementet er vedvarende, er det grunn til at tro at fremtiden også vil på by sportslige arrangementer for den løpelystne.

Vi håper du vil finne våre skriverier hjelpsomme og informative, og at vi ses i Halden ved neste løp!