Orientering i Halden

Et maraton er en stor utfordring for de aller fleste, og det er ikke alle som har de rette forutsetningene. For mange er det krevende å gjennomføre et helmaraton, og derfor kan orientering være et flott alternativ. Orientering kombinerer flere av de beste fordelene med løping med naturopplevelser og intellekt.

I orientering skal man finne poster som er satt ut i naturen ved bruk av kart og kompass, samtidig som man prøver å minimere tiden man bruker på å fullføre løypen. Her får man mosjon, frisk luft, flott natur, kultur og et skarpt og fokusert sinn!

Orienteringsområder i Halden

I Halden bidrar flere av de lokale idrettsklubbene til å sørge for at det finnes orienteringsløyper enten det er sommer eller vinter. For å støtte klubbene kan man betale en kontingent og få en liste over poster og kart tilsendt i posten.

Løypene foreningene lager er utviklet slik at det passer for mosjonister i alle aldre, og de har fokus på å inkludere viktige kulturminner i turene. Ved hjelp av QR-kodene som er plassert ut på postene ved de ulike kulturminnene kan man lære mer om lokalhistorien. Halden har en rik historie, og kulturminnene inkluderer alt fra gravplasser fra vikingtiden til industrianlegg og veiruter som ikke lenger brukes.

I 2019 hadde klubbene laget de følgende turene:

  • Høyås
  • Holevannet
  • Ankerfjella
  • Buer
  • Asaksåsen

Orientering passer også bra for aktive barn, og er en god måte å lære barn å bruke kart og kompass på. For barn og unge er det en aktivitet som fungerer både alene og i grupper for å øve på samarbeid. De lokale idrettsforeningene har laget turer som er utviklet spesielt for barn, slik at de også kan delta.

Det finnes muligheter for å gjøre orienteringsløp i alle deler av landet, og de lokale klubbene i Halden har flere samarbeid med andre idrettsforeninger.